Office Euroconsult

Totul dintr-o singura sursa:

Consultanta, audit si instruire ISO
Securitate si sanatate in munca
Evaluarea riscurilor
Prevenirea si stingerea incendiilor
Accesarea fondurilor europene

Contact

Telefon: +40 732 163 572
Mobil: +40 722 384 115
Fax: +40 (0)21 315 1027
Email: office@euroconsult-office.ro

Mesajul dumneavoastra

HACCP / ISO 22000 - Siguranta Alimentului

Cerinte pentru orice organizatie din lantul alimentar

ISO 22000 este un nou standard international desemnat sa garanteze lanturi alimentare sigure in intreaga lume. ISO 22000/2005, Food Safety Management Systems- Cerinte pentru orice organizatie din lantul alimentar, aduce un cadru armonizat international de cerinte necesar abordarii globale. Standardul a fost dezvoltat in cadrul organizatiei ISO de catre experti din industria alimentara, alaturi de reprezentanti ai organizatiilor internationale specializate si in stransa colaborare cu Comisia Codex Alimentarius.

Un beneficiu major este ca ISO 22000 va face mai usoara implementarea sistemului Codex HACCP, intr-un mod armonizat, care nu variaza in functie de tara sau de alimentul in cauza. El este proiectat pentru a permite diferitelor tipuri de organizatii sa implementeze un sistem de management al sigurantei alimentare. El se aplica producatorilor de furaje, fermierilor, procesatorilor, transportatorilor si retailerilor si alimentatiei publice - impreuna cu producatori de echipament, materiale de ambalat, detergenti, aditivi si ingredienti.
ISO 22000, sprijinit de consens international, armonizeaza cerintele de management al sigurantei si ofera o solutie unica de buna practica la nivel mondial. In plus, sistemele de management al sigurantei conforme cu ISO 22000 pot fi certificate, ceea ce raspunde cererii crescande din lantul alimentar pentru certificarea furnizorilor.